7Nutrition Natural Wpi 90 2000g

(28 opinie)
229,99 zł
Allegro
Odżywki białkowe 7Nutrition Szybkowchłanialne 2000 g. Rodzaj białka: Izolat (...) więcej

7Nutrition Natural Wpi 90 2000g - Najlepsze oferty

Pozycja ofert z pogrubioną nazwą została opłacona przez kontrahenta. O kolejności ​prezentacji ofert decyduje mechanizm licytacji.
Oferty z zielonym tłem oraz ikoną są najtańsze.
Oferty oznaczone logiem "Ceneo - kup teraz" pochodzą od partnerów korzystających z usługi "Kup teraz", która umożliwia bezpośredni zakup produktów za pośrednictwem Ceneo.pl, z pominięciem strony sklepu sprzedawcy. Ceneo nie jest sklepem.
Ukryj oferty

7Nutrition Natural Wpi 90 2000g - Opis

7Nutrition Natural WPI 90 - 2000g
7Nutrition Natural WPI 90 - 2000g to wysokiej jakości suplement diety w postaci izolatu białka serwatki (WPI). WPI jest jednym z najbardziej skoncentrowanych źródeł białka dostępnych na rynku, otrzymywanym w procesie ultrafiltracji, który eliminuje większość tłuszczu i laktozy, pozostawiając czyste, wysoko wartościowe białko.Suplement zawiera 90% białka, co oznacza, że jest bardzo skuteczny w wspieraniu budowy masy mięśniowej i regeneracji po treningu. Dzięki temu, jest szczególnie polecany dla osób uprawiających sporty siłowe, kulturystykę, fitness oraz wszystkich aktywnych fizycznie osób, które potrzebują zwiększonej podaży białka w swojej diecie.Natural WPI 90 to suplement bez dodatku sztucznych substancji, barwników i konserwantów. Jest również wolny od GMO, co gwarantuje najwyższą jakość produktu. Mimo braku sztucznych dodatków, suplement ma naturalną, łagodną i przyjemną w smaku konsystencję, co ułatwia jego spożywanie.Dostępny w trzech gramaturach: 500g, 1000g oraz 2000g. Możliwe korzyści suplementacji 7Nutrition Natural WPI 90:
  • Wzrost masy mięśniowej: Białko jest niezbędne do budowy i naprawy mięśni. Suplementacja izolatem białka może pomóc w zwiększeniu masy mięśniowej i poprawie siły.
  • Przyśpieszenie regeneracji mięśni: Białko jest również ważne dla procesu regeneracji mięśni po intensywnym treningu. Suplementacja izolatem białka może przyspieszyć ten proces i zmniejszyć występowanie bolesności mięśniowej.
  • Zwiększenie uczucia sytości: Białko jest (...) więcej
  • Poprawa zdrowia kości: Białko ma istotne znaczenie dla zdrowia kości. Suplementacja izolatem białka może pomóc w zapobieganiu utracie masy kostnej i zachowaniu zdrowych kości.
  • Uzupełnienie niedoborów białka: Niektóre osoby, takie jak wegetarianie, weganie, starsi ludzie lub osoby z ograniczeniami dietetycznymi, mogą mieć trudności z dostarczeniem odpowiedniej ilości białka z pożywienia. Suplementacja izolatem białka może pomóc w uzupełnieniu niedoborów białka i zapewnieniu organizmowi wystarczającej ilości tego składnika odżywczego.
Dawkowanie:1 porcję (30 g –3 marki proszku) rozpuścić w 100-200 ml wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Zalecany sposób spożycia: Dni treningowe: 1–3 porcji dziennie (rano po przebudzeniu, po treningu oraz przed snem). Dni nie treningowe: 1-3 porcji . Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.Skład:
Wartość energetyczna ilość energii w danym produkcie jaką organizm może przyswoić przez trawienie. Wartość energetyczna wyrażana jest w kilokaloriach (kcal) i kilodżulach (kJ)." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Wartość energetyczna 532 kJ/127 kcal
Białko (inaczej: proteiny) - to jeden z głownych materiałów budulcowych organizmu. Jest przede wszystkim podstawowym budulcem komórek, warunkuje istnienie metabolizmu, czyli procesów przemiany materii i energii w organizmach żywych, albowiem metabolizm ten odbywa się dzięki obecności enzymów, a każdy enzym jest białkiem. Białko ma duże znaczenie również w procesach odpornościowych jako tak zwane antygeny. Jego odpowiednia podaż jest niezbędna do budowy masy mięsniowej. " data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Białko 31,5 g
Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na:
  • cukry proste(monosacharydy),
  • dwucukry (disacharydy) i
  • wielocukry (polisacharydy).
Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na:
  • przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i
  • nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik).
Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych. " data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Węglowodany 0,25 g
W tym cukry proste 0,25 g
Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na :
  • nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz
  • nienasycone (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT).
Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 " data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Tłuszcz 0,28 g
W tym nasycone 0,17 g
Sól kuchenna, czyli chlorek sodu stanowi najpopularniejszą przyprawę i środek konserwujący używany w gospodarstwie domowym. Sól jest głównym źródłem sodu w naszym pożywieniu i dzięki temu jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Uczestniczy w regulacji gospodarki wodnej, ciśnienia osmotycznego i pH ustroju. Ponadto sód reguluje zawartość wody w organizmie, przez co zapewnia optymalne ciśnienie krwi oraz utrzymuje prawidłową równowagę kwasowo-zasadową w organizmie." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Sól 0,3
Profil aminokwasowy
Kwas d-asparaginowy (DAA) jest odmianą kwasu l-asparaginowego o zwiększonej bioaktywności, co pozwala na intensyfikację wysiłku. Zwiększa poziom testosteronu w organizmie podwyższając wspomaganie wysiłkowe (siłę i wytrzymałość) w różnych dyscyplinach siłowych, stosowany również jako uzupełnienie (tzw. PCT) przyjmowanych sterydów anabolicznych i androgennych. Wpływa na aktywność seksualną. Uwalnia gonadotropiny (GnRH) z hormonu luteizującego (LH) i hormony wzrostu (GH) przez przysadkę mózgową." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Kwas asparaginowy 3,85
Treonina - aminokwas egzogenny, syntetyzowany z pokarmem lub (i) w postaci suplementów . Bierze udział w produkcji nowych białek mięśniowych.Treonina jest aminokwasem potrzebnym naszemu organizmowi do:
  • prawidłowego metabolizmu tłuszczów w wątrobie,
  • utrzymania równowagi białek w organizmie,
  • tworzenia kolagenu, elastyny,
  • utrzymania prawidłowej budowy szkliwa zębów,
  • produkcji przeciwciał,
  • utrzymania homeostazy ośrodkowego układu nerwowego,
  • prawidłowej pracy tarczycy,
  • transportu pokarmu w przewodzie pokarmowych,
  • przyswajania składników odżywczych.
" data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Treonina 1,93
Fosfatydyloseryna to endogenny związek z grupy fosfolipidów. Strukturalnie jest dość dużą cząsteczką, składająca się z aminokwasu (seryny) połączonego z diglicerydem za pośrednictwem mostka fosforanowego. W organizmie pełni rozmaite funkcje – zapewnia integralność błon komórkowych, wspiera sygnalizację komórkową i jest aktywatorem dużej grupy enzymów. Wpływa na procesy zachodzące w tkance nerwowej, ma kluczowe znaczenie dla sprawnego działania mózgu, odpowiada za efektywne przyswajanie wiedzy i pamięć. Może modulować nastrój poprzez oddziaływanie na poszczególne neurotransmitery. " data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Seryna 1,93
Kwas glutaminowy (glutamic acid) to organiczny związek chemiczny z grupy aminokwasów, o wzorze sumarycznym C5H9NO4. Kwas glutaminowy (Glu, E) wchodzi w skład wszystkich produktów białkowych. W organizmie człowieka w czasie trawienia przechodzi w glutaminian sodu.Kwas glutaminowy przyspiesza proces gojenia się wrzodów żołądka i dwunastnicy. Zapobiega zanikom mięśni szkieletowych. Usprawnia rozwój umysłowy dzieci, a zwłaszcza proces zapamiętywania i odtwarzania informacji. Pobudza wydzielanie enzymów trawiennych trzustki. Przyczynia się do poprawy trawienia, a w konsekwencji do procesu przyswajania białek pokarmowych.Dawkowanie:Zalecana dawka wynosi 1-3 g dziennie Kwasu glutaminowego ." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Kwas glutaminowy 5,92
Glicyna należy do grupy 22 aminokwasów endogennych (syntezowanych wewnątrz organizmu) budujących białka, a także niebiałkowego składnika enzymów tzw. hemu. Jest neuroprzekaźnikiem tłumiącym, pozwalającym na polepszenie komfortu snu już przy dawce 3 g przed snem. Glicyna (podobnie jak arginina) jest prekursorem kreatyny. Jest niezbędna w procesie syntezy silnego antyoksydanta usuwającego poza organizm wolne rodniki tlenowe, glutationu. Działa żółciopędnie i żółciotwórczo. Dzięki oddziaływaniu na syntezę hormonów wzrostu przyspiesza odnowę biologiczna organizmu. W postaci naturalnej występuje w pokarmach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. W suplementacji sportowej jest składnikiem stacków kreatynowych, suplementów aminokwasowych, odżywek białkowych opartych na składnikach naturalnych i węglowodanowo-białkowych." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Glicyna 0,70
Alanina wpływa na hamowanie zakwaszania mięśni. Alanina zawarta w beta-alaninie zwiększa zakres siły mięśni, a także sucha masę mięśniową.Beta alanina – działanieBeta alanina to aminokwas, który nie bierze udziału w budowie białek. Mimo to posiada zdolność do zwiększania poziomu karnozyny w mięśniach. Związek ten ma szczególne znaczenie podczas treningu. W wyniku intensywnego wysiłku powstaje kwas mlekowy, który zaburza przepływ impulsów nerwowych i prawidłową kurczliwość mięśni. Karnozyna hamuje spadek pH związany z powstawaniem kwasu mlekowego i tym samym przywraca równowagę kwasowo-zasadową w organizmie. Dzięki temu mięśnie mogą pracować dłużej i efektywniej.Dawkowanie:Aby zauważyć poprawę wyników sportowych, należy przyjmować beta alaninę w dawkach od 3,2 do 6,4 grama na dzień (najbardziej optymalne rezultaty uzyskano przy 4-5 g dziennie)." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Alanina 1,65
Walina jest aminokwasem, który w momencie spadku glukozy w organizmie, jest na nią zamieniany w procesie glukoneogenezy. Ten proces jest bardzo ważny, w sytuacjach ciężkiej pracy fizycznej czy chociażby forsownych ćwiczeń. W takim momencie ludzkie ciało potrzebuje energii i będzie ją czerpało z każdego dostępnego miejsca, Jeżeli natomiast dostarczymy mu wcześniej w pożywieniu tzw. aminokwasów glukogennych, w tym m.in. waliny, to dojdzie do jej przemiany w glukozę i tkanka mięśniowa będzie nie tylko bezpieczna, ale również, o co wielu osobom chodzi, dojdzie do wzrostu mięśni. Nic więc dziwnego, że walina swoją nazwę zawdzięcza łacińskiemu słowu „validus” czyli silny – bowiem odpowiednia jej ilość w pożywieniu sprzyja tężyźnie fizycznej i zdrowiu." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"L-walina 1,79
Izoleucyna pełni przede wszystkim istotną rolę energetyczną, zapobiegając przed rozpadem tkanki mięśniowej. Gdy w organizmie zaczyna brakować energii, pozyskuje on ją z cukrów zmagazynowanych w postaci glikogenu w mięśniach i w wątrobie. Wówczas z mięśni pobierane są także aminokwasy BCAA, które posiadają zdolność do przekształcania się w glukozę. Aby zapobiegać takiej sytuacji, zaleca się stosować suplementy zawierające BCAA – wtedy organizm otrzymuje aminokwasy z zewnątrz i nie pobiera własnych." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"L-izoleucyna 1,93
L-leucyna jest jednym z najważniejszych aminokwasów dla ustroju osób ćwiczących. Przede wszystkim istotny jest jej antykataboliczny charakter. Warto nadmienić, że oprócz przynależności do aminokwasów egzogennych, leucyna jest zaliczana do grupy związków ketogennych. Jedną z jej pochodnych jest ketoleucyna, która powstaje na skutek licznych reakcji metabolicznych organizmu. " data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"L-leucyna 4,31
Tyrozyna to jeden z aminokwasów, czyli związków organicznych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, regulujących metabolizm komórkowy, wykorzystywanych do syntezy białek endogennych, hormonów oraz neuroprzekaźników.Dawkowanie: Suplement L-tyrozyny przyjmowany przed treningiem zwiększa wytrzymałość i poprawia wyniki siłowe. Nie powinno się przekraczać dziennej dawki – 10 gramów. Najlepiej podzielić dobową porcję na 3 równe dawki. Przyjęto, że na 1 kilogram masy ciała przypada 100 miligramów tyrozyny." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Tyrozyna 1,33
Fenyloalanina jest związkiem wykorzystywanym jako suplement diety wspomagający procesy anaboliczne (wzrost tkanek). Jest odpowiedzialna również za zdolność lepszego skupiania się, co jest efektem intensywnego oddziaływania na układ nerwowy. Tak pożądane cechy fenyloalaniny sprawiły, że stała się ona składnikiem wielu suplementów diety dla osób prowadzących intensywny tryb życia. Warto również dodać, że związek ten można otrzymywać syntetycznie. Spotkać można 3 rodzaje fenyloalaniny:
  • D-fenyloalanina
  • L-fenyloalanina
  • DL-fenyloalanina
Każda z nich bierze udział w produkcji neuroprzekaźników, takich jak dopamina, noradrenalina czy epinefryna, które w istotny sposób oddziałują z ludzką psychiką oraz sposób postrzegania otoczenia. Do naturalnych źródeł L-fenyloalaniny zalicza się mięso, ryby oraz między innymi nabiał." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Fenyloalanina 1,23
Histydyna to organiczny związek chemiczny z grupy aminokwasów względnie egzogennych. Brak zbilansowanej diety i duża ilość stresu mogą prowadzić do niedoboru histydyny. Wówczas może okazać się konieczna jej suplementacja. Aminokwas ten wpływa na pracę układu odpornościowego, uczestniczy w syntezie niektórych białek i wspomaga procesy trawienne.Histydyna jest jednym z 22 aminokwasów wchodzących w skład białka, który w zależności od źródła informacji określany jest jako "względnie egzogenny" lub "egzogenny". Wymagana dawka tego aminokwasu jest bardzo niewielka, a przy tym należy dodać, że rolę w zaspokajaniu zapotrzebowania na niego może odgrywać również mikroflora jelitowa.Histydyna jest prekursorem karnozyny, a więc dipeptydu posiadającego właściwości antyoksydacyjne i buforujące. Zwiększenie dawki karnozyny w mięśniach jest skutecznym sposobem na zwiększenie siły i wytrzymałości, jak również na przyspieszenie regeneracji po wysiłku fizycznym, a więc poprawy wskaźników, które mają niebagatelne znaczenie zwłaszcza w przypadku osób regularnie uprawiających sport, w tym sportowców zawodowych.Oferta preparatów zawierających histydynę jest dość mocno ograniczona, aminokwas ten jest głównie dodawany do niektórych suplementów stosowanych przed i/lub po treningu oraz suplementów aminokwasowych. Należy jednak zaznaczyć, iż występuje ona również w postaci naturalnej w pokarmach bogatych w białko, a więc przede wszystkim w mięsie, jajach i nabiale, a także w odżywkach białkowych.Histydyna jest aminokwasem glukogennym, czyli może zostać przekształcona w organizmie w glukozę. Bierze ona również udział w syntezie białek, w tym hemoglobiny.Dawkowanie: Brak precyzyjnych danych, aczkolwiek jak już zostało to nadmienione powyżej – wymagana dawka tego aminokwasu jest bardzo niewielka." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Histydyna 0,67
Lizyna jest organicznym związkiem chemicznym, polarnym aminokwasem należącym do 20 aminokwasów białkowych, najbardziej rozpowszechnionych na Ziemi. Należy też do grupy aminokwasów niezbędnych, które nie mogą być syntetyzowane w organizmie człowieka i muszą być dostarczane z dietą.Ponieważ lizyna posiada zasadowy łańcuch boczny (w pH komórki posiada ładunek dodatni), wchodzi w skład białek wiążących ujemnie naładowane cząsteczki kwasów nukleinowych, takich jak histony.Rola lizyny w organizmie:
  • Niezbędna przy budowie białek, głównie w mięśniach i w kościach, istotna w okresie rozwoju.
  • Wchłania wapń, poprawia koncentrację umysłową.
  • Łagodzi objawy przeziębienia, grypy oraz opryszczki.
  • Obecna przy wytwarzaniu hormonów, przeciwciał, enzymów i przy budowie kolagenu.
  • Jej niedobór skutkuje objawami zmęczenia i rozdrażnienia, powoduje anemię i wypadanie włosów.
  • Najprawdopodobniej jeden z czynników wpływających w dużej mierze na procesy antykancerogenne w połączeniu z dużymi dawkami antyoksydantów.
  • Uczestniczy w procesach odnowy tkanek, tworzenia się przeciwciał, stymulacji wzrostu, a także wytwarzania hormonów i enzymów.
" data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Lizyna 3,29
Arginina jest aminokwasem egzogennym, występuje jako składnik białek w pożywieniu syntezowanych w ustroju człowieka w wielkościach nie zawsze potrzebnych, stąd konieczne jej dostarczanie w postaci syntetyków. Bierze udział w procesach biosyntezy agmatyny, kreatyny i tlenków azotu. Stosowanie suplementów zawierających argininę wpływa przetreningowo na zwiększenie zdolności wysiłkowych (wytrzymałość, siła). Zażyta po znacznym wysiłku intensyfikuje przenoszenie składników energetycznych i budulcowych i intensyfikuje proces odnowy. Stosowana przed snem w połączeniu z lizyną i ornityną potęguje syntezę hormonu wzrostu. Uczestniczy w wewnątrzustrojowej syntezie kreatyny. Arginina (jako prekursor ornityny) bierze udział w cyklu mocznikowym, zwiększa przepływ krwi w układzie krwionośnym, zwiększa potencję seksualną (w krótkim czasie po zastosowaniu). Wpływa na odporność organizmu przeciwdziałając infekcjom oraz obniża ciśnienie tętnicze krwi. W suplementach bywa najczęściej w postaci alfaketoglutaranu." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Arginina 1,26
Prolina aminokwas endogenny, jeden z 22 aminokwasów budujących białka. W wyniku przekształcenia (dokonywanego z udziałem witaminy C) w postać hydroksyl-proliny , jest budulcem kolagenu (podstawowego białka tkanki łącznej). Oddziaływuje pozytywnie na aparat ruchu szczególnie u osób narażonych na przeciążenia (np. sportowcy sportów siłowych i wytrzymałościowych) oraz w okresie rehabilitacji po kontuzji lub zabiegach dokonywanych na narządach ruchu. Występuje w stanie naturalnym w żywności, lub jest syntezowana wewnątrz organizmu z glutaminianu. W suplementacji diety jest składnikiem odżywek wysokobiałkowych, preparatów aminokwasowych (w postaci proliny lub hydroksyl-proliny), oraz wspomagających funkcjonowanie narządów ruchu zawierający kolagen.Dawkowanie: Brak norm jednostkowego użycia. Dawkowanie przyjęte zwyczajowo w suplementacji." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Prolina 1,79
Cystyna jest aminokwasem endogennym, zawierającym dwie cząsteczki cysteiny. Wiąże wiele substancji zatruwających organizm, działa w charakterze odtrutki (w procesach detoksykacji). W połączeniu z glicyną i glutaminą bierze udział w syntezie glutationu. Cystyna jest obecna w roślinnych produktach wysokobiałkowych (kukurydza, orzeszki arachidowe) oraz w dostępnych na rynku koncentratach i izolatach białka serwatkowego, a także innych aminokwasów." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Cystyna 0,63
Metionina jest organicznym związkiem chemicznym (należy do tzw. aminokwasów kodowanych, jest obojętna elektrycznie). Wraz z cysteiną, metionina jest aminokwasem, który zawiera siarkę. Duże ilości metioniny znajdziemy w białku jaj i kazeinie mlekowej. Nie jest syntetyzowana w organiźmie (aminokwas egzogenny), musi więc być dostarczana wraz z pożywieniem. Należy do grupy aminokwasów niezbędnych dla naszego organizmu. Metionina bierze udział w reakcjach metabolicznych i metyzacji, dostarczając grupy siarkowej. Bierze udział w procesie powstawania białka oraz w ponad 100 procesach metabolicznych. Przy jej udziale w naszym organiźmie są wytwarzane takie substancje jak: kreatyna, cholina czy epinefryna.Bogatym źródłem metioniny są przede wszystkim pokarmy białkowe jak mięso, ryby, jajka. Znajdziemy ją również w orzechach brazylijskich, ziarnach sezamu, produktach zbożowych. Źródłem metioniny są również warzywa takie jak brukselka, szpinak, brokuły, groch, fasola." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Metionina 0,77
Tryptofan jest jednym z dziewięciu aminokwasów egzogennych, wymagających spożywania żywności wysokobiałkowej, monopreparatów tryptofanu, aminokwasów typu EAA i całodziennych oraz odżywek proteinowych, niezbędnym w procesie syntezy białek. Jego pochodna 5-hydroksytryptofan w procesie dekarboksylacji jest prekursorem serotoniny (hormonu tkankowego mającego wpływ na ciśnienie krwi oraz perystaltykę jelit), a w dalszych procesach melatoniny (hormonu snu). Jest wykorzystywany do syntezy kwasu nikotynowego ,(niacyny, zwanej witaminą PP) . Ze względu na działanie hamujące łaknienie jest stosowany również w niektórych preparatach odchudzających.Nawet niewielki niedobór jest niebezpieczny dla przebiegu wielu procesów fizjologicznych, może powodować w układzie nerwowym pogorszenie nastroju, bezsenność i zakłócenia w procesie trawienia. Niedobór tryptofanu w dłuższym czasie prowadzi do depresji i zaburzeń neurologicznych.Monopreparaty tryptofanu zalecane są jako środek zmniejszający stres i zmniejszenie poczucia bezsenności. Wchodzi w skład preparatów aminokwasowych typu EAA i aminokwasów całodziennych, jest cennym składnikiem odżywek proteinowych. W sprzedaży w sklepie muscle-zone.plDawki zalecane w suplementacji: 500 – 2000 mg przed snem, zamiennie 500 – 1000 mg przed posiłkami." data-bs-trigger="hover" data-bs-placement="top" data-bs-html="true"Tryptofan 1,02
Składniki: Izolat białka serwatkowego (z mleka), emulgator: lecytyna słonecznikowa. Produkt może zawierać białko jaj i orzechy.Uwagi: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zróżnicowanego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Produkt nie może być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży oraz karmiące.Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.


7Nutrition Natural Wpi 90 2000g - Opinie i recenzje

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

  1. Opinia została napisana przez użytkownika, który zakupił produkt.

    i...b

    - 2025-03-20
    Polecam
  2. Opinia została napisana przez użytkownika, który zakupił produkt.

    b...a

    - 2025-01-16
    Doskonały
  3. Opinia została napisana przez użytkownika, który zakupił produkt.

    w...c

    - 2024-11-12
    wg. oczekiwań
Zobacz wszystkie opinie

7Nutrition Natural Wpi 90 2000g - Podobne produkty

Produkty rekomendowane przez Taniomania