
Kociołek żeliwny Brizoll kociołek 4l


Kociołek żeliwny Brizoll kociołek 4l - Najlepsze oferty
Kociołek żeliwny Brizoll kociołek 4l - Opis
BriZoll Asia wok z pokrywką wykonany w 100% z wysokiej jakości żeliwa, w różnych rozmiarach. Nadaje się do gotowania na otwartym ogniu dzięki nieprzywierającej powłoce, której nie można uszkodzić Żeliwny wok do autentycznego azjatyckiego smażenia . Kuchnia Dalekiego Wschodu w Twojej kuchni Ciesz się domowymi daniami azjatyckimi z tego autentycznego żeliwnego woka. Dzięki wyjątkowym właściwościom wysokiej jakości materiału, możesz osiągnąć idealne rezultaty smażenia za pomocą tego woka indukcyjnego bez większego wysiłku. Przenieś niepowtarzalny smak ulubionego azjatyckiego dania do swojej kuchni lub odkryj nowe kulinarne przysmaki z Dalekiego Wschodu dzięki temu wokowi indukcyjnemu. Ten żeliwny wok pomoże Ci:utrzymywać ciepło potraw na dłużejsmażyć równomiernie i skutecznieoszczędzając przy tym energię, czas i pracę. Zalety żeliwa Wypróbowany i przetestowany, wysokiej jakości materiał tego woka ma wiele zalet: Dzięki wysokiej retencji ciepła przez żeliwo, potrawy są utrzymywane w cieple przez długi czas po ugotowaniu, dlatego ten wok indukcyjny jest również idealny do serwowania potraw. Ponadto, szczególnie wysoka przewodność cieplna tego żeliwnego woka zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, a tym samym umożliwia delikatne i równomierne smażenie.. Jest to podstawowy warunek równomiernego i udanego smażenia. Żeliwo ma również tę wielką zaletę, że jest niezwykle energooszczędne. Oznacza to, że żywność może być doskonale gotowana nawet przy niskim ogniu, a zatem przy najniższym możliwym zużyciu energii. Nawet jeśli plotki mówią inaczej, żeliwo jest łatwe w czyszczeniu i (...) więcej można je konserwować bez większego wysiłku. I to nie wszystko: w przeciwieństwie do patelni, brytfann i woków z powłoką, wyniki smażenia poprawiają się wraz ze wzrostem użytkowania. Ostatnią i prawdopodobnie najbardziej znaną zaletą żeliwa jest jego niekwestionowana trwałość. Nie dość, że wok jest praktycznie niezniszczalny, to jego zdolność do wchłaniania tłuszczów tworzy unikalną nieprzywierającą powłokę pod wpływem wysokich temperatur gotowania. Wybierz więc ten wok na indukcję, oszczędzaj energię, czas i pracę, a przede wszystkim ciesz się niepowtarzalnie pysznym smakiem ulubionych dań z woka w zaciszu własnego domu. Instrukcja pierwszego użycia:Naczynia opłukaćpod bieżącą wodą, a następnie wytrzeć wilgoć szmatką/gąbką. Umieśćnaczynia na piecu grzewczym, aby całkowicie usunąć wilgoć. Nałóżkilka kropli oleju na powierzchnię naczyń i pokryj nim całą powierzchnię. Po całkowitym schłodzeniu, naczynia mogą być używane. Przy pierwszym gotowaniu zalecamy podgrzewanie naczyń na średnim ogniu przez około 4-5 minut. W przypadku nieprawidłowego użytkowania naczynia bez powłoki mogą rdzewieć. Korozję można łatwo usunąć za pomocą stalowej gąbki. Po powtórzeniu procedury z punktu 2 naczynia odzyskają swój pierwotny kształt. Ważna uwaga:Zabrania się przechowywania żywności w naczyniach żeliwnych. Naczynia żeliwne NIE nadają się do mycia w zmywarce. Naczynia należy osuszyć po umyciu i pokryć cienką warstwą oleju roślinnego. Zaleca się przechowywanie naczyń w suchym, wentylowanym miejscu. Termin przydatności do spożycia jest nieograniczonyUwaga: Korozja na żeliwnych naczyniach nie jest wadą, ale wynikiem niewłaściwego użytkowania!. mniejKociołek żeliwny Brizoll kociołek 4l - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.